Můj jídelníček v této úvodní fázi vypadá následovně:
Snídaně: Vývar
Svačina: Vývar
Oběd: Vývar
Odpolední svačina: Vývar
Večeře: Vývar
Příprava vývaru je jednoduchá:
Do většího hrnce vložím kuřecí skelet, půlku kuřete nebo jiné části kuřete. Je vhodnější používat bio kuře (my nakupujeme v Gruntu). Přidám 10 ostrouhaných mrkví, 2 oloupané cibule, jeden menší celer a koření - 2 listy bobkového listu, 5 kuliček černého pepře, 2 kuličky nového koření a sůl.
Vývar vařím min. 4 hodiny, ale čím déle tím lépe - ideální je 6 hodin. Jakmile je vývar uvařený, scedím jej, vyberu mrkev a kuřecí maso, které použiju později. Zbytek vyhodím. Takhle vypadá výsledek:
Můj věrný společník kuřecí vývar:-)
Na to, že se má strava skládá pouze z vývarů, se cítím překvapivě dobře. Žádná únava, malátnost, slabost. Jen dnes ráno po probuzení jsem cítil hlad. Předkové nekecali - pořádný vývar je opravdu lék!
Před 5 dny jsme naložili naše první fermentované zelí a tak přišel čas zkontrolovat výsledek. A hle - první pokus se nezdařil: místo voňavého kvašeného zelí na nás z nádoby bafla ušlechtilá plíseň. Holt, učený z nebe nespadl a tak jsme naložili znovu. Uvidíme v pondělí.
Žádné komentáře:
Okomentovat