Včera nám dorazila zeleninová bedýnka té nejvyšší
kvality - mamka dovezla výpěstky z vlastní zahrádky:
Mrkev, petrželovou a celerovou nať hned použiju na vývary a s borůvkami, červeným rybízem a jostou šup do mrazáku - stanou se lahodnou součástí mandlových muffinů, na které přijde řada v plné dietě. Už se mi sbíhají sliny.
A tady se už domácí cuketa s cibulí nedočkavě tetelí, až se stanou lahodnou zeleninovou polévkou:
Eskapády s
kvašeným zelím pokračují
Včera jsem kontroloval proces kvašení druhé várky
zelí - a zase se mi urodila plíseň:
Ale jsem na dobré cestě, plísně je méně než
minule:) Nicméně nehodlám před plísní složit zbraně: zasedl jsem k internetu a začal
opět študovat. Vyzkouším teď jiný technologický proces – a to by v tom byl
čert, aby to potřetí nevyšlo!
A aby toho nebylo málo, při přípravě třetí várky
mě potkaly další 2 nehody: zrovna v okamžiku, kdy jsem si při krájení zelí
říkal, že už to válím jako Zdenda Polreich, tak jsem se fiknul do prstu. No
a potom se mi převrhla nádoba s "pracujícím" zelím a vylila se mi
spousta drahocenné šťávy. Nu což, vybírám si daň zelenáče. Ale za pár
měsíců už budu nakládat levou zadní!
Žádné komentáře:
Okomentovat