Začal jsem zlehka, tady je můj dnešní jídelníček:
Snídaně: Vývar s masem
Svačina: Cuketová polévka
Oběd: Vývar s masem a vařené hovězí maso s vařenou zeleninou (brokolice, mrkev, květák)
Večeře: Vývar s kuřecím masem
Cítím se dobře, takže zítra budu v druhé fázi pokračovat.
Krom toho jsem si vyrobil ghí a hned jej s úspěchem otestoval - potřel jsem si s ním vařenou zeleninu a chutnala famózně! Tady je recept na přepuštěné máslo, který se mi osvědčil:
Na přípravu použijte hrnec s hrubým dnem. Na středním plameni máslo rozpusťte a jakmile začne bublat, ztlumte plamen na minimum tak, aby jen lehce probublávalo. Průběžně sbírejte vzniklou pěnu a čas od času máslo zamíchejte. Máslo se nesmí u dna začít připalovat (nesmí se objevit hnědé skvrny). Máslo by mělo být hotové po cca 10-15 minutách (v případě 1 kostky másla). Nechte jej chvíli vychladnout a poté jej přes sítko a několik vrstev gázy přeceďte. Doporučuji si postup nejprve vyzkoušet na jedné kostce másla – jakmile budete vědět, jak na to, můžete se pustit do výroby přepuštěného másla z více kostek najednou. Tohle je výsledek - nevypadá skvěle?
Žádné komentáře:
Okomentovat