čtvrtek 17. července 2014

10. den: Druhá fáze

Dnes jsem přešel na druhou fázi! Konečně taky můžu jíst něco jiného než vývary a polívky:)

Začal jsem zlehka, tady je můj dnešní jídelníček:

Snídaně: Vývar s masem
Svačina: Cuketová polévka
Oběd: Vývar s masem a vařené hovězí maso s vařenou zeleninou (brokolice, mrkev, květák)
Večeře: Vývar s kuřecím masem

Cítím se dobře, takže zítra budu v druhé fázi pokračovat.

Krom toho jsem si vyrobil ghí a hned jej s úspěchem otestoval - potřel jsem si s ním vařenou zeleninu a chutnala famózně! Tady je recept na přepuštěné máslo, který se mi osvědčil:

Na přípravu použijte hrnec s hrubým dnem. Na středním plameni máslo rozpusťte a jakmile začne bublat, ztlumte plamen na minimum tak, aby jen lehce probublávalo. Průběžně sbírejte vzniklou pěnu a čas od času máslo zamíchejte. Máslo se nesmí u dna začít připalovat (nesmí se objevit hnědé skvrny). Máslo by mělo být hotové po cca 10-15 minutách (v případě 1 kostky másla). Nechte jej chvíli vychladnout a poté jej přes sítko a několik vrstev gázy přeceďte. Doporučuji si postup nejprve vyzkoušet na jedné kostce másla – jakmile budete vědět, jak na to, můžete se pustit do výroby přepuštěného másla z více kostek najednou. Tohle je výsledek - nevypadá skvěle?


A zítra konečně vyzkouším kvašené zelí - je to pět dní od naložení a zatím vypadá dobře! Tak jsem zvědav, jak se povedlo...

Žádné komentáře:

Okomentovat